Meertalig cultuurloket voor kunstenaars in Brussel op komst

© PhotoNews
| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) wil nog dit jaar geld vrijmaken voor een meertalig cultuurloket.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) wil al in 2020 budget vrijmaken voor een ééngemaakt, meertalig cultuurloket in Brussel. Dat zei hij vandaag in het Brussels Parlement als antwoord op een vraag van Els Rochette (one.brussels). Zowel het regeerakkoord van het Brussels Gewest als dat van de Vlaamse en Franse Gemeenschapscommissie (VGC en Cocof) voorziet de oprichting van dergelijk loket.

"Een ééngemaakt cultuurloket kan ervoor zorgen dat talentvolle kunstenaars gemakkelijker de weg vinden naar de juiste steun voor hun kunstprojecten", stelt Brussels parlementslid Els Rochette (one.brussels).

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) beaamde dat in zijn antwoord op de vraag van Rochette over de oprichting van een meertalig cultuurloket. "De voorbereidingen daarvoor zijn begonnen en het is de bedoeling om daar nog dit jaar budget voor vrij te maken."

Samenwerking versterken en steun bieden

Eerder gaf staatssecretaris en VGC-colleglid Pascal Smet (one.brussels-SP.A) aan dat dit ééngemaakte cultuurloket sterk geënt moet zijn op de kosmopolitische realiteit van Brussel, een stad waar de minderheden de meerderheid zijn.

Het loket moet doorsturen naar de juiste subsidiekanalen, gaande van de gemeentes tot de Europese gemeenschap. Het initiatief moet de samenwerking tussen kunstenaars versterken, en tegelijkertijd steun bieden aan internationale kunstenaars die zich in Brussel willen vestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?