| De manifestanten verzamelen zich voor het gemeentehuis van Schaarbeek.

#metoo in Schaarbeek: collectief protesteert in solidariteit met Haddioui

JP , NL, SD
© BRUZZ
20/10/2022

Het collectief Les Sous-Entendu·e·s heeft woensdagavond uit solidariteit met Schaarbeeks schepen Sihame Haddioui (Ecolo-Groen) geprotesteerd. Haddioui heeft enkele maanden geleden een klacht ingediend tegen haar collega-schepen Michel De Herde (DéFI) voor seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Zo'n 130 manifestanten hebben zich woensdagavond voor het gemeentehuis van Schaarbeek op het Colignonplein verzameld. "On lâchera rien", riepen de actievoerders (we geven niet op, red.), en de leuze was ook te zien op een spandoek.

Haddioui diende in mei klacht in tegen haar collega De Herde voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. De Herde ontkent nog steeds in alle talen. Sindsdien weigert Haddioui naar de vergaderingen van het schepencollege te komen.

Haddioui hekelt dat het 'woord tegen woord' zou zijn. "Maar dat klopt niet, het is klacht tegen woord. Een klacht is niet hetzelfde als 'een woord'," zei Haddioui tijdens een toespraak voor het gemeentehuis.

"De enigen die hun verantwoordelijkheid nemen zijn het middenveld en de slachtoffers, dat is niet normaal. Waar is de politiek? Dat is de vraag die ik me stel," aldus de schepen nog.

Naast Haddioui zou er nog sprake zijn van een klacht en enkele andere anonieme getuigenissen.

Meer dan honderd mensen verzamelden op het Collignonplein tijdens de actie van 'Les Sous-Entendus'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Politiek , Sihame Haddioui , Michel De Herde , Les Sous-Entendues , politieke onschendbaarheid , #metoo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni