Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Molenbeek

| Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Molenbeek.

Molenbeeks burgemeester Moureaux is terug op post

© BRUZZ
08/01/2024

Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek is terug na een afwezigheid van twee maanden en drie weken. Vandaag neemt ze haar functie weer op, dat bevestigt haar kabinet.

In de nasleep van een conflict binnen het schepencollege bleef Moureaux sinds 19 oktober weg van het schepencollege. Sinds die dag zat ze thuis met een ziektebriefje.

Er werd geen officiële reden voor haar afwezigheid bekendgemaakt. Maar het is wel geweten dat ze door een moeilijke politieke periode is gegaan. De afgelopen maanden waren er heel wat klachten, incidenten en vetes binnen haar coalitie en de Molenbeekse gemeenteadministratie. Vaak kregen haar persoon en bestuursstijl het daarbij te vergelden.

Eind november raakte bekend dat de Molenbeekse burgemeester zeker tot 10 december buiten strijd zou blijven. In december bleek dan dat Moureaux pas in 2024 zou terugkeren naar het gemeentehuis. Ze zou na het einde van de kerstvakantie haar comeback maken op het politieke toneel. Wat nu dus het geval is.

Partijgenoot en schepen Amet Gjanaj heeft gedurende de periode haar taken overgenomen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni