Molenbeeks gemeenteraadslid enkele dagen in de cel

Hicham Chakir
Updated: 02-10-2022 - 08:46

Het parket van Brussel heeft PS-gemeenteraadslid Hicham Chakir uit Molenbeek afgelopen maand vier dagen aangehouden. Chakir is inmiddels weer vrij, maar het parket gaat daartegen in beroep.

Dat verneemt BRUZZ uit goede bron. Chakir zou op 22 september zijn opgepakt op de luchthaven van Zaventem. Volgens onze bron is zijn naam opgedoken in een witwasdossier, maar dat kan het parket niet bevestigen.

Wel bevestigt het parket dat Chakir inderdaad onder aanhoudingsmandaat is geplaatst door de onderzoeksrechter. Afgelopen maandag liet de Brusselse raadkamer hem weer vrij onder voorwaarden, maar daartegen gaat het parket nu in beroep.

'Verrast'

Molenbeeks burgemeester en PS-collega Catherine Moureaux was nog niet op de hoogte van de arrestatie, zegt haar woordvoerder Rachid Bargouthi. “Wij zullen ons bevragen. Zolang we de reden van zijn aanhouding niet kennen, kunnen we niet reageren,” klinkt het.

Ook de lokale PS-fractie reageert terughoudend of verrast. Minstens één PS-gemeenteraadslid was wel van de arrestatie op de hoogte, maar nog niet van de aanleiding.

Douanier

Hicham Chakir is sinds 2018 lid van de Molenbeekse PS, na een overstap uit de lokale MR-fractie. Hij kwam in de politiek terecht na enkele jaren als chauffeur van oud-parlementslid Françoise Schepmans en oud-minister Didier Reynders, beiden van MR-stempel. Bij zijn overstap naar de PS noemde Schepmans, toen burgemeester van Molenbeek, Chakir een “onstabiele man”.

Vandaag werkt Chakir voor de douane. Hij is bestuurslid bij het multiconfessioneel kerkhof in Schaarbeek en zou recent een eigen feestzaal hebben gekocht in Molenbeek.

Chakir was zelf niet bereikbaar voor een reactie.

Correctie: In een eerdere versie sprak de bron over tien dagen cel. Het waren er vier. H.C. is opgepakt op 22 september en vrijgelaten op 26 september.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?