Moureaux installeert na haar vader opnieuw sociale permanentie

© Belgaimage
| Catherine Moureaux (PS) als ze haar verkiezingsoverwinning viert.

Aanstaand burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS) zal, in tegenstelling tot haar voorgangster, opnieuw een sociale permanentie opzetten. Tijdens dat moment zal ze haar oor te luisteren leggen bij de Molenbekenaar. “Die hebben het gemist dat er iemand naar hen luistert, en respect toont,” zegt ze.

Aanstaand burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux, kondigt aan dat ze, zodra ze haar post inneemt in het gemeentehuis, haar deuren af en toe openzet voor de Molenbekenaar. Tijdens een sociale permanentie zal ze luisteren naar de bekommernissen van de burger.

 “Dat is niet hetzelfde als cliëntelisme,” legt ze uit tijdens een persconferentie in het hoofdkwartier van de PS in Molenbeek. Haar vader, Philippe Moureaux, had wat dat betreft een slechte naam. Vanuit zijn kantoor werden af en toe wel sociale woningen aan burgers toegewezen, of functies toegekend, zo herinnert schepen Jan Gypers (Lijst van de Burgemeester).

Tijdens het inloopspreekuur van Catherine Moureaux zal ze in de eerste plaats naar de burger luisteren, vertelt ze verder. Dat hebben de mensen volgens haar onder burgemeester Schepmans moeten missen. Ze zal burgers adviseren, naar de juiste diensten verwijzen, maar zeker geen geld of functies uitdelen.

Hoewel Françoise Schepmans (MR) inderdaad geen sociale permanentie had, konden burgers wel op haar kabinet terecht met hun vragen of opmerkingen, zegt schepen Jan Gypers van haar lijst. Als de burgemeester aanwezig was, stond ze hen ook persoonlijk te woord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?