MR: 'Extreemlinks op de schoolbanken aanpakken'

© PhotoNews
| Leren we te weinig over de gevaren van het communisme? MR vindt alvast van wel (archiefbeeld).

De MR wil dat extreemlinks op dezelfde manier aangepakt wordt als extreemrechts. Daarom vragen de Franstalige liberalen dat in de schoolboeken al gewaarschuwd wordt voor de gevaren van communistische regimes. "Naar het voorbeeld van de lessen over het nazisme."

Daaromtrent hebben de Franstalige liberalen een ontwerp-decreet neergelegd in het parlement van de Franse Gemeenschap, zo schrijft La Libre Belgique woensdag. BRUZZ kon dat ontwerp, weliswaar daterende van 20 juni, inkijken.

In de geschiedenisles

Jongeren moeten gesensibiliseerd worden voor de gevaren van extreemlinkse regimes, vindt de MR. Dat kan door hun misdaden uitvoeriger aan bod te laten komen op de schoolbanken in de lessen geschiedenis of filosofie.

De MR oppert dat middelbare scholen elk jaar hommage brengen aan de slachtoffers van het stalinisme en het nazisme. De partij stelt voor dat in de zomervakantie te doen op 23 augustus, tevens de Europese herdenkingsdag voor de slachtoffers van het stalinisme en het nazisme.

Subsidiëring

Ook jongerenverenigingen moeten die opvoedende en subsidiërende rol meer op zich nemen, klinkt het. Als ze dat doen, mogen ze daar namens de liberalen extra subsidies voor opstrijken.

De subsidiëring van verenigingen die de misdaden van communistische regimes goedpraten, negeren of ontkennen, moet dan weer worden aangepakt. De MR zal de federale regering vragen om daar een wet rond uit te werken.

PTB*PVDA

De aanval op extreemlinks moet de verkiezingsoverwinning van PTB*PVDA op 14 oktober in Brussel en Wallonië in een ander daglicht plaatsen. De extreemlinkse partij voert in verschillende gemeenten, zoals in Molenbeek, coalitiegesprekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?