MR-fractieleider Lucas Ducarme stapt uit gemeenteraad Koekelberg

© Sudinfo.be
| Lucas Ducarme.

Lucas Ducarme stapt uit de gemeenteraad van Koekelberg. De fractieleider van de lokale MR-afdeling verwijst naar privéredenen voor zijn afscheid. Maandag wordt zijn ontslag behandeld in de gemeenteraad.

"Ik heb deze beslissing genomen vanwege persoonlijke en familiale problemen," aldus Ducarme, de broer van federaal minister Denis, tegenover La Dernière Heure. Toch valt te horen dat er ook problemen binnen de lokale MR-fractie speelden.

Steve Huyge richtte vorig jaar zijn eigen beweging op binnen de MR: Renouveau Libéral. "Sindsdien zijn er verschillende mensen bijgekomen en er waren er nog van plan om de groep van Lucas in de komende dagen te verlaten," aldus Huyghe aan La DH. "We delen dezelfde ideeën, maar de stijl was anders: als de meerderheid goede dingen doet, steun ik ze. Bij hem ligt dat anders. We kunnen constructief voortwerken. Zijn aftreden geeft een boost omdat het de MR-groep mogelijk weer kan verenigen."

Bij andere MR-gemeenteraadsleden klinkt echter een ander geluid. MR-gemeenteraadslid Renaud Fleusus en politiek secretaris van de lokale MR-afdeling François Decraene : “Tijdens de laatste twee jaar heeft de groep rond Lucas Ducarme nooit gewankeld. Wat Huyge 'constructieve oppositie' noemt, is de meerderheid een plezier doen in de hoop op een wederdienst. In navolging van Lucas Ducarme zullen we ons oppositiewerk voortzetten in het belang van Koekelberg. "

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?