MR-gemeenteraadslid Brussel-Stad stapt over naar Défi

© Stad Brussel
| Gemeenteraadslid Benhur Yusuf Ergen, ex-MR.

Brussels gemeenteraadslid Benhur Yusuf Ergen stapt over van MR naar Défi. De volgens hem incoherente houding van de MR ten aanzien van de genocide op Armeniërs was de druppel die de emmer deed overlopen.

Benhur Yusuf Ergen voelt zich naar eigen zeggen al meteen thuis bij zijn nieuwe partij. Hij stapte over naar Défi wegens de ethische standpunten van de partij en de standpunten over goed bestuur. Hij stapte eerder uit de MR omdat hij niet tevreden was met de plaats die hij kreeg op de kieslijst.

Maar het was een plenaire zitting van de Kamer op 24 april, die hem over de streep duwde. Toen werd er namelijk gedebatteerd over een aanpassing van de genocidewet.

"Wat er onlangs gebeurde tijdens de herdenking van de genocide op Armeniërs, Arameeërs en Pontische Grieken hebben me gesterkt in mij keuze voor Défi," zegt Ergen. "Défi is altijd coherent geweest over die kwestie. De MR daarentegen heeft opnieuw zijn incoherentie getoond door het voorstel van Olivier Maingain (De Défi-voorzitter wou de Armeense genocide ontkennen strafbaar maken, red.) niet te steunen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?