Georges-Louis Bouchez (MR)

| Georges-Louis Bouchez (MR.)

MR helemaal gekant tegen nieuw verbod op gokreclame

© Belga
09/05/2022

Coalitiepartner MR is volledig gekant tegen het KB dat in de maak is over het verbod op gokreclame. "Dat is een buitensporige maatregel die bijvoorbeeld de sportsector in grote moeilijkheden gaat brengen. Moet het voetbal echt kapot in ons land?", zegt voorzitter Georges-Louis Bouchez maandag.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne wil dat zowat alle reclame voor gokken verdwijnt. Gokreclame zal niet meer mogen op tv en radio, op websites en sociale media, in kranten en tijdschriften en op affiches in de straat. Vanaf 2025 verdwijnt sportsponsoring, aldus de minister. De tekst moet nog groen licht krijgen van Europa en de Raad van State, om eind dit jaar in werking te treden.

Volgens Van Quickenborne zijn de zes bevoegde ministers binnen de regering het eens. Maar dat geldt niet voor alle partijen binnen de regering. "Het voorstel van de minister van Justitie is een heel slecht antwoord op een echte uitdaging waarvoor al maatregelen bestaan die kunnen worden verbeterd. De MR wil meer nuance", reageert Bouchez.

"De aandacht moet gaan naar mensen met een gokverslaving, die een kleine minderheid vertegenwoordigen. Door een gereglementeerde sector te liquideren, zullen die mensen naar platformen op het dark web gaan, zonder enige regelgeving. Deze puriteinse visie slaat nergens op."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni