N-VA: ‘Brussels regeerakkoord met versleten oplossingen’

© brusselnieuws.be
23/07/2014

De Brusselse N-VA ziet vooral veel versleten PS-oplossingen in het Brusselse regeerakkoord. De fiscale hervorming dreigt de middenklasse de stad uit te jagen volgens de partij. [+ tekst regeerakkoord]

“Er zijn inderdaad wat plannetjes, zelfs enkele ideeën die onze goedkeuring wegdragen”, zegt fractieleider Johan Van den Driessche. “Maar een koerswijziging is dit niet, net zomin als een sociaal-economisch herstelplan.”

Het regeerakkoord is volgens Van den Driessche “doorspekt met PS-oplossingen waarbij het Brussels laksisme niet wordt aangepakt en teveel essentiële zaken onbesproken blijven.”

De belastingverschuiving van werk naar onroerend goed noemt hij een ondoordachte belastingverhoging, die de middenklasse en de bedrijven nog meer uit Brussel jagen en riskeert de huurprijzen te doen stijgen.

Brussels parlementslid Cieltje Van Achter vindt dat het akkoord te weinig de nadruk legt op “het stimuleren van jobcreatie, intensievere begeleiding van werkzoekenden, in combinatie met controle en sanctionering.”

Haar collega Liesbet Dhaene mist een lik-op-stukbeleid inzake veiligheid, maar ook een verplicht inburgeringsbeleid en een echte vereenvoudiging van de politieke structuren.

Brusselse regeringsvorming

Na de verkiezingen van 25 mei kwamen SP.A, CD&V, Open VLD, CDH, PS en FDF aan zet voor het schrijven van een nieuw regeerakoord en de vorming van een nieuwe Brusselse regering. Alle berichtgeving over de regeringsonderhandelingen vindt u in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Brusselse regeringsvorming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie