Sven Gatz en Guy Vanhengel, Open VLD-kopstukken

Formatie: onderhandelaars wachten op Open VLD

© Belga
16/07/2019

Om 17 uur was de plenaire vergadering van de Brusselse onderhandelaars nog steeds niet aangevat. De Open VLD-onderhandelaars Sven Gatz en Guy Vanhengel zaten apart voor intern overleg. Het is de bedoeling om de onderhandelingen nog dinsdagavond te hervatten, is te horen bij een onderhandelaar van een andere partij. Dat gebeurde uiteindelijk rond 18 uur.

Om 13 uur zou de finale vergadering starten voor een Brussels regeerakkoord. Aanvankelijk zou dat maandagnamiddag gebeuren, maar de bijeenkomst werd na een kleine twee uur opgeschort omdat Open VLD de vraag om MR bij de Brusselse regering te betrekken opnieuw op tafel legde. Eenzelfde verzoek leidde bij de start van de formatiebesprekingen al tot een week uitstel.

Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten zou in de loop van de voormiddag contact gehad hebben met onderhandelaars Laurette Onkelinx (PS) en Zakia Khattabi (Ecolo).

Intussen zitten de andere onderhandelaars te wachten tot/of de Open VLD'ers terug aan de tafel aanschuiven. Het is alvast de bedoeling om de onderhandelingen nog dinsdag te hervatten. Rond 18 uur gebeurde dat uiteindelijk en kwamen Sven Gatz en Guy Vanhengel terug rond de tafel.

Brusselse regeringsvorming

Na de verkiezingen van 25 mei kwamen SP.A, CD&V, Open VLD, CDH, PS en FDF aan zet voor het schrijven van een nieuw regeerakoord en de vorming van een nieuwe Brusselse regering. Alle berichtgeving over de regeringsonderhandelingen vindt u in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Brusselse regeringsvorming , Open VLD , brusselse formatie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni