Gwendolyn Rutten, voorzitter Open VLD

| Gwendolyn Rutten, voorzitter Open VLD.

Formatie: Open VLD ligt opnieuw dwars wegens MR

Kris Hendrickx
© BRUZZ
15/07/2019

Nu de onderhandelingen over de Brusselse regering opnieuw afgerond zijn, probeert Open VLD alsnog de MR aan boord te krijgen. Dat is meteen ook de reden voor de dag uitstel bij de formatiegesprekken.

Het zag er eerst naar uit dat de Brusselse onderhandelaars vanavond al zouden landen en dinsdag het regeerakkoord zouden voorstellen. Er lagen immers niet zoveel knopen meer op tafel.

In de loop van de namiddag bleek echter dat Open VLD opnieuw vroeg om de MR alsnog in de Brusselse regering te hijsen. Dat bevestigt een goed ingelichte bron aan BRUZZ. De partij deed dat eerder al eens voor het begin van de eigenlijke formatiegesprekken tussen PS, Ecolo, Défi, Groen, Open VLD en One.brussels.

De vraag van Open VLD is er eigenlijk een van het partijhoofdkwartier en veel minder van de lokale liberalen Sven Gatz en Guy Vanhengel. Die beseffen dat het quasi onmogelijk is om in zo’n laat stadium nog de MR erbij te halen en weten ook dat de Brusselse regeringsvorming zelden aan andere niveaus wordt gekoppeld.

Open VLD zou vanavond nog vergaderen over de kwestie.

De onderhandelaars tonen zich optimistisch dat de zes partijen morgen dinsdag toch landen, zodat het akkoord woensdag kan voorgesteld worden. Onder meer over tweetalige scholen en fiscaliteit is het laatste woord nog niet gezegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , MR-Open VLD , Open VLD , MR , formatiegesprekken , brusselse formatie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni