N-VA klaagt over besmeurd balkon en campagnevoertuig

© Facebook Karl Vanlouwe
| Eieren op het balkon in Ganshoren.

Eieren op een balkon met N-VA-vlag en viezigheid op het campagnevoertuig van Assita Kanko: vandalen hadden het deze week op de Vlaams nationalisten gemunt. De partij beschuldigt PS en Ecolo van haatspuien. "Zij zijn indirect verantwoordelijk."

Karl Vanlouwe klaagde over het vandalisme op zijn Facebookpagina. "Wij vinden dit onaanvaardbaar", licht hij telefonisch toe aan BRUZZ. "Politiek vereist een debat, maar geen geweld of vandalisme."

Het balkon van de voorzitter van de N-VA-afdeling Ganshoren, herkenbaar aan een grote gele N-VA-vlag, werd bekogeld met eieren. "En ook de auto van Assita Kanko werd besmeurd met viezigheid", zegt Vanlouwe.

Een boodschap aan de vandalen heeft Vanlouwe niet direct, wel aan zijn politieke tegenstrevers: "Ik zou vooral tegen hen willen zeggen dat ze moeten stoppen onverdraagzaamheid en agressie zaaien tegen ons. Ik voel vanuit de PS en Ecolo altijd haat en agressie. Indirect houd ik hen verantwoordelijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?