N-VA lanceert nieuwe campagne tegen Khattabi

© PhotoNews
| Zakia Khattabi (Ecolo)

Ecolo draagt Zakia Khattabi opnieuw voor als rechter bij het Grondwettelijk Hof. "We buigen niet voor een groen dictaat", reageert N-VA met een nieuwe tegencampagne.

Khattabi was al kandidaat voor de rol van rechter bij het Grondwettelijk Hof, maar in de Senaat werd haar kandidatuur in twee stemrondes verworpen. Toch draagt Ecolo haar opnieuw voor als rechter bij het Grondwettelijk Hof.

Op sociale media lanceert N-VA opnieuw een campagne tegen haar kandidatuur. "Senatoren stemden al tweemaal in eer en geweten tegen de benoeming van een ongeschikte politica tot rechter in het Grondwettelijk Hof", tweette Vlaams Parlementslid (uit Brussel) Karl Vanlouwe.

In De Standaard zei Ecolo-covoorzitter Nollet dat "de rechtstaat in gevaar is, als Khattabi niet benoemd wordt." "Dat is geen 'gevaar voor de rechtsstaat' maar net het toppunt van democratie. We buigen niet voor een groen dictaat", klinkt het bij N-VA.

Ook Vlaams Belang verzet zich tegen de voordracht van Khattabi en tijdens de vorige stemrondes stemde onder meer Els Ampe (Open VLD) tegen. De volgende stemming vindt plaats op 20 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?