N-VA wil fusie sociale huisvestingsmaatschappijen

© Saskia Vanderstichele
| Sociale woningen in Schaarbeek: de renovatie hinkt achterop.

Naar aanleiding van de reportage die BRUZZ vorige woensdag publiceerde rond sociale huisvesting, kwamen er enkele vragen in het Brussels parlement over de situatie van de Brusselse sociale woningen. N-VA pleitte daarbij voor een fusie van de sociale huisvestingsmaatschappijen.

In Brussel zijn er namelijk zestien verschillende openbare vastgoedmaatschappijen verantwoordelijk voor de sociale woningen. Volgens Brussels N-VA parlementslid Cieltje Van Achter zijn dit er te veel. Zo zou een deel van deze maatschappijen niet over genoeg technisch personeel beschikken om de opdrachten, waarvoor ze subsidies krijgen, uit te voeren. Daarom wil N-VA het aantal maatschappijen verlagen om een betere efficiëntie te krijgen

Bevoegd minister Céline Fremault (CDH) verklaarde dat de toekenning van budgetten afhankelijk is van de indienstneming van voldoende technisch bekwaam personeel en dat het gewest wel degelijk bezig is met de renovaties, waarvoor één miljard investeringen zijn uitgetrokken.

Toch bleef Van Achter bij haar punt. "Ondanks 1 miljard euro aan investeringen door het gewest tijdens deze legislatuur blijft de achterstand bij de renovatiedossiers gigantisch en verbetert de situatie op het terrein veel te traag. Een grote hervorming van het huisvestingsbeleid met een fusie van de 16 openbare vastgoedmaatschappijen dringt zich op."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?