Philippe Beghin, plaats 15 op de lijst ProGranshoren

| Philippe Beghin, nieuwe schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden.

Na burgemeester nu ook nieuwe Vlaamse schepen in Ganshoren

JDK
© BRUZZ
04/06/2022

De stoelendans in Ganshoren is rond. Philippe Beghin (ProGanshoren) en Marc Delvaux (ProGanshoren) zijn beëdigd als schepen. Deze twee nieuwkomers volgen op het opstappen van Pierre Kompany (Les Engagés) en schepen Marina Dehing. Beghin, de nieuwe schepen voor Nederlandstalige Aangelegenheden, ziet het alvast helemaal zitten: "Ik woon al 60 jaar in Ganshoren, eindelijk kan ik iets teruggeven aan de inwoners."

Vorige week nam Jean-Paul Van Laethem (Les Engagés) de burgemeesterssjerp officieel over van Kompany en daardoor was er een vrije zetel in het schepencollege. Maar dit is niet het enige vertrek: ook de pensioengerechtigde schepen Marina Dehing (CD&V) heeft haar ontslag ingediend.

Philippe Beghin neemt haar rol over en zal bevoegd zijn voor de Nederlandstalige aangelegenheden, zoals Cultuur en Jeugd, maar ook Gezondheid, Sport en Toerisme. Tot voor kort was de broer van de onlangs overleden Jan Beghin voorzitter van de gemeenteraad in Ganshoren.

"Die functie heb ik drie jaar uitgevoerd en daardoor ben ik mee met alles wat er gebeurt in onze gemeente", vertelt Beghin. "Het ontslag van Dehing was ook afgesproken, dus ik heb mij kunnen voorbereiden."

'Logische herverdeling'

"Heel wat bevoegdheden werden herverdeeld, en zijn logischer nu. Zo ben ik LO-leerkracht en kinesist, wat mij geschikt maakt als schepen voor Gezondheid en Sport. Daarnaast ben ik de enige Nederlandstalige in het schepencollege, dus ook die bevoegdheid is mij op het lijf geschreven."

Beghin wil verder bouwen op het huidige beleid, maar hoopt in deze financieel moeilijke tijden toch zijn eigen stempel te kunnen drukken: "Om budgettaire redenen zullen we bijvoorbeeld Nederlandstalige en Franstalige Cultuur nauw laten samenwerken. Dat is bevorderlijk voor de samenhorigheid en geeft beide partijen veel meer mogelijkheden."

Marc Delvaux zal de bevoegdheden Huisvesting en Sociale Zaken overnemen. Delvaux is al sinds 2006 gemeenteraadslid in Ganshoren. Delvaux is al jaren OCMW-raadslid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni