| Elke Van den Brandt, Nadia Naji, Tinne Van der Straeten.

Naji, Van den Brandt en Van der Straeten trekken groene lijst in Brussel

© BRUZZ - Belga
09/12/2023

Covoorzitster Nadia Naji gaat bij de verkiezingen van volgend jaar in Brussel de Vlaamse lijst voor Groen trekken. Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt trekt voor het Brussels Gewest en minister van Energie Tinne Van der Straeten is de groene kopvrouw op de gedeelde Kamerlijst met Ecolo. Dat heeft de partij vrijdagavond beslist op een ledencongres.

Voor de Kamer gaan Groen en Ecolo als één fractie naar de verkiezingen, wat in Brussel betekent dat ze ook een kieslijst delen. Tinne Van der Straeten kreeg van de Brusselse Groen-leden de Nederlandstalige topplaats, goed voor de derde plaats, op de Kamerlijst.

Covoorzitster Nadia Naji maakt de aankomende campagne haar debuut op een kieslijst. Zij gaat de Vlaamse lijst trekken.

Huidig Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt trekt de lijst voor het Brussels Parlement.

"De verkiezingen van 2024 worden beslissend voor onze samenleving", zegt Groen in een persbericht. "Progressief beleid zorgde ervoor dat Brussel verandert naar een stad op mensenmaat, met eerlijke kansen voor elke Brusselaar en eerlijk klimaatbeleid. Die positieve verandering willen we verder doorzetten, in Brussel zelf, en ook op federaal en Vlaams niveau."

Groothedde lijstduwer

Zowel op de lijst voor het Vlaams als Brussel Parlement lanceren de groenen ook jonge nieuwkomers hoog op de lijst. Op de kieslijst voor het Vlaams Parlement kreeg Bram Jaques de tweede plaats toegewezen. Emile Luhahi is tweede voor het Brussels Parlement.

Voor het Brussels Parlement wordt de lijst geduwd door Celia Groothedde, die in het Vlaams parlement de crisis in de kinderopvang op de kaart zette. Ook parlementslid Stijn Bex verkast van het Vlaams naar het Brussels parlement. Hij krijgt de vierde plaats. Huidig Brussels parlementslid Lotte Stoops staat op drie.

Brussels arlementslid Soetkin Hoessen krijgt de derde plaats voor het Vlaams parlement, een strijdplaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel kiest: Brussels parlement, Politiek, Groen, verkiezingen 2024, Gewestverkiezingen 2024, Nadia Naji, Elke Van den Brandt, tinne van der straeten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni