Nieuwe Brusselse muurschildering zet zorgpersoneel in de bloemetjes

© Eric Danhier
| De muurschildering bevindt zich in de Abrikozenboomstraat in de Marollen.

Op een muur van het OCMW van de stad Brussel in de Abrikozenboomstraat in de Marollen prijkt een nieuwe muurschildering ter ere van het zorgpersoneel dat tijdens de coronapandemie in de frontlinie staat. De stad Brussel en Visit Brussels namen het initiatief in samenwerking met het OCMW en het Sint-Pietersziekenhuis, dat zich op een boogscheut van het fresco bevindt.

De muurschildering werd ontworpen door het collectief 7e Gauche en is 22 meter lang en 6 meter breed. De straatkunstenaars maakten er een erg kleurrijk fresco van met verschillende personages, waaronder zorgverleners, die elkaar aankijken en steunen. Zij staan symbool voor de mensen die in de frontlinie werken en zich binnen hun functie constant hebben aangepast en heruitgevonden.

"Dit fresco is een teken van onze tijd en getuigt van wat er in een buurt, een stad, een land leeft. Het is tenslotte een symbool van wat er in moeilijke tijden uit schoonheid kan ontstaan: solidariteit", zegt Philippe Leroy, algemeen directeur van het UMC Sint-Pieter.

"Straatkunst is een toegankelijke vorm van kunst en expressie, die door zijn aanwezigheid op straat iedereen uitnodigt om het opmerkelijke werk van deze teams in herinnering te brengen", aldus Delphine Houba (PS), Brussels schepen van Cultuur.

Normaal gezien zou er vandaag een officiële inhuldiging plaatsvinden, maar onder de huidige gezondheidssituatie werd die uitgesteld. Er komt op een latere datum nog een officiële herdenkingsplechtigheid met personeel van het OCMW van de stad Brussel en het UMC Sint-Pieter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?