Fouad Ahidar (SP.A) haalde in 2012 vier keer zoveel stemmen als Julien Casimir (PS), maar kreeg desondanks geen goeie plek op de PS-lijst.

Nieuwe lijsttrekker PS in Jette na breuk met SP.A

BVR
© BRUZZ
04/03/2018

In de aanloop naar de verkiezingen in oktober, is de PS in Jette alsnog van lijsttrekker veranderd. Dat gebeurde nadat stemmentrekker Fouad Ahidar (SP.A) aankondigde niet meer samen met de PS op één lijst te willen. Xavier Van Cauter is de nieuwe lijsttrekker. Mogelijk trekken beide partijen nu toch samen naar de kiezer.

Julien Casimir werd al in juni 2017 tot lijsttrekker gebombardeerd, maar lag niet goed binnen zijn eigen partij. Zo werden zijn tussenkomsten in de gemeenteraad, ook door de leden van zijn eigen fractie, niet altijd gesmaakt. En met hem aan het hoofd kwam het tot een breuk met de SP.A, nadat er onenigheid was over de plaatsen voor de SP.A-kandidaten. In 2012 trokken ze wel nog samen naar de kiezer.

Daardoor mist de PS de stemmen van de populaire Fouad Ahidar. Iets wat de PS-leden deed besluiten een nieuwe voorzitter te kiezen, weet La Capitale.

Volgens de krant waren er drie kandidaat-opvolgers: Xavier Van Cauter, Halima Amrani en Sellam El Ktibi. Die laatste twee trokken zich terug na enkele 'stormachtige debatten', en Van Cauter werd aangeduid als lijsttrekker. Van Cauter is nog medewerker van Laurette Onkelinx (PS) geweest.

De verandering van kapitein kan de samenwerking met de SP.A en Fouad Ahidar terug vlot trekken. Die laatste sluit een terug eengemaakte lijst alvast niet uit. “Maar Casimir was niet de enige reden waarom we met de PS gebroken hebben”, zegt hij aan BRUZZ. “We hadden ook een aantal (5, red.) specifieke plaatsen gevraagd. We zullen zien.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Politiek , gemeenteraadsverkiezingen 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni