De Cercle Gaulois, gentlemen's club in Brussel: Olivier De Clippele (MR.)

| Olivier De Clippele (MR) in de Cercle Gaulois.

Olivier de Clippele neemt ontslag uit Brusselse gemeenteraad

KH
© BRUZZ
09/11/2020

Gemeenteraadslid en voormalig Elsens schepen Olivier de Clippele (MR) neemt ontslag uit de gemeenteraad van de Stad Brussel. Hij heeft het te druk met zijn notarispraktijk. “Dit is wellicht het einde van mijn politieke carrière.”

De Clippele (61) wordt opgevolgd door Clémentine Buggenhout. De voormalige schooldirecteur is vandaag voorzitster van de vzw Le Huitième Jour, die woonoplossingen aanbiedt voor mensen met het syndroom van Down. Het ontslag wordt deze maandag bekrachtigd op de gemeenteraad.

Het ontslagnemend gemeenteraadslid zegt dat hij het vooral te druk heeft met zijn notarispraktijk. “Er zijn momenteel erg veel verkopen, maar veel mensen vrezen ook dat ze zouden kunnen overlijden en maken daarom een testament op.”

Einde carrière

Dat de Clippele bij de vorige Kamerverkiezingen geen zetel kon binnenhalen, speelde ook mee. “Het waren geen goede verkiezingen voor de MR en voor mij betekent dit wellicht het einde van mijn politieke carrière.”

De Clippele was eerder schepen in Elsene van 2006 tot 2012, waar hij in onmin raakte met de lokale MR-afdeling en de FDF-lijst ging trekken in 2012. Hij was 20 jaar lid van het Brussels parlement en tien jaar van het parlement van de Franse Gemeenschap. Hij zetelde ook vier jaar als gemeenschapssenator.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Olivier De Clippele , Clémentine Buggenhout

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni