Onkelinx bedreigt CDH met wisselmeerderheid in Brussel

© BX1
| Laurette Onkelinx (PS.)

De Brusselse regering dreigt opnieuw onder spanning te komen door onenigheid over de kinderbijslag. De ploeg van minister-president Rudi Vervoort (PS) is verdeeld over hoe die er moet uitzien, meldt De Standaard. Aan de ene kant staat de PS, met Défi, Open VLD, CD&V en SP.A. In de andere hoek het CDH. De deadline van 2019 is intussen onhaalbaar.

Op de ministerraad vorige week leken de spanningen weggemasseerd. CDH-minister Céline Frémault en Vervoort kwamen overeen samen een oplossing te zoeken. Maar nu steekt Laurette Onkelinx, de Brusselse PS-voorzitter, de lont weer in het kruitvat.

"Ik begrijp het CDH echt niet. Als er in de regering geen akkoord komt, moeten we dit in het parlement goedkeuren, desnoods met een wisselmeerderheid. Dat is niet mijn eerste keus, maar ik heb er genoeg van", zei ze op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Brusselse PS afgelopen weekend.

Ander model

Het CDH en de PS hebben een ander model voor ogen. Het CDH wil een hoger basisbedrag en kleinere sociale correcties, zoals in Wallonië. De PS wil armere gezinnen en alleenstaande ouders in Brussel meer ondersteunen. De partij bepleit een lager basisbedrag met hogere sociale correcties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?