Ook Anderlecht krijgt liberale mobiliteitsschepen

De komende zes jaar zal PS’er Mustafa Akouz niet langer schepen van Mobiliteit zijn in Anderlecht. De bevoegdheid komt in handen van Françoise Carlier (MR). Ook in Molenbeek (Jan Gypers) en Brussel (Els Ampe) schoof de bevoegdheid Mobiliteit van socialisten naar liberalen.

Naast Mobiliteit komt ook het Parkeerbeleid in liberale handen. Dat bevestigt aftredend burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) aan brusselnieuws.be.

Of dit betekent dat er belangrijke veranderingen op til zijn in het mobiliteits- en parkeerbeleid? "Daarover zal binnen het nieuwe college nog onderhandeld worden", luidt het.

In de afgelopen legislatuur voerde Anderlecht onder meer betalend parkeren en parkeerzones in. Dat riep weerstand op, onder meer bij handelaars.

Van Goidsenhoven zelf wordt eerste schepen, bevoegd voor Stedenbouw en Milieu. Fractieleider Christophe Dielis krijgt Werkgelegenheid en Middenklasse, Monique Cassart-Simon volgt zichzelf op als schepen van Bevolking en Burgerlijke Stand. Jean-Jacques Boelpaepe ten slotte krijgt Sociale Zaken.

De PS organiseerde maandag de verkiezing van de schepenen voor de komende zes jaar. Fabrice Cumps volgt zichzelf op als schepen van Financiën en Onderwijs. Mustapha Akouz behoudt zijn huidige bevoegdheid Openbare werken (en verliest dus Mobiliteit) maar krijgt er Groene Ruimten voor in de plaats. Daarnaast komt ook Fabienne Miroir in het college als OCMW-voorzitter.

Eric Tomas (PS) wordt zoals bekend burgemeester en Elke Roex (SP.A) schepen van Vlaamse Aangelegenheden en Netheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?