| Burgers moeten om het milieu-effectenrapport of de bouwaanvraag te bekijken naar het gemeentehuis van Grimbergen.

Open VLD: 'Kunnen, mogen en willen niet samenwerken met extreemrechts in Grimbergen'

© Belga - BRUZZ
17/10/2018

Als het van Vlaams fractieleider Bart Somers (Open VLD) afhangt, kan zijn partij niet samenwerken met extreemrechts, ook niet in het Vlaams-Brabantse Grimbergen. Daar is er discussie over de recente deelname van Open VLD aan het bestuur samen met de partij Vernieuwing van Bart Laeremans (ex-Vlaams Belang).

Volgens Somers is het aan de statutaire commissie van zijn partij om te oordelen, maar wat hem betreft is samenwerking met extreemrechts uitgesloten. Dat heeft Somers woensdag gezegd in Villa Politica.

"Onze statutaire commissie buigt zich daarover, maar ik ben iemand die sterk gelooft dat een liberale partij gebaseerd op haar humane waarden onmogelijk kan samenwerken met extreemrechts. Mijn mening daarover is glashelder," aldus Somers. "Onze statuten zijn duidelijk: wij kunnen niet, wij mogen niet en wij willen niet met extreemrechts samenwerken."

Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten kondigde eerder aan dat de statutaire commissie van haar partij inderdaad de deelname aan het bestuur in Grimbergen onder de loep zou nemen. Zondagavond stapte de lokale Open VLD-afdeling er wel degelijk in een coalitie met de lijst Vernieuwing. Op die lijst raakte trouwens ook iemand verkozen die nog steeds lid is van het Vlaams Belang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Bart Somers , Vernieuwing , Open VLD , Gwendolyn Rutten , coalitievorming , Bart Laeremans

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni