Opgeschorte boetes geluidsnormen niet noodzakelijk kwijtgescholden

YP
© BRUZZ
22/02/2017

Milieuminister Fremault (CDH) liet gisterenavond weten dat het Gewest pv’s opstelt, maar de boetes twee maanden niet int. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Als de gesprekken niet opleveren moeten de boetes van deze maanden mogelijk alsnog betaald worden, blijkt.

Het Gewest deed gisteren een geste omtrent de geluidsboetes. De eerste twee maanden wordt “de inning van de boetes opgeschort”.

Alleen is daarbij niet helemaal duidelijk wat die opschorting nu betekent. Wat gebeurt er nu met de maatschappijen die vannacht een geluidsnorm overtreden?

Navraag bij het kabinet van Céline Fremault leert dat er verschillende antwoorden zijn op die vraag. Als de gesprekken tussen de verschillende gewesten niets opleveren, zullen de boetes na die twee maanden mogelijk nog steeds moeten betaald worden, zo blijkt.

"De minister reserveert zicht het recht om de boetes dan alsnog te innen", aldus directeur communicatie van het kabinet Frémault, Adel Lasouilli.

In het tegenovergestelde scenario kan het dan weer alle kanten op. “Dan hangt het af van de resultaten van de gesprekken”, klinkt het. Het Gewest kan dan bijvoorbeeld beslissen om de boetes alsnog kwijt te schelden.

Brusselse geluidsnormen

De verdeling van de geluidshinder rond de luchthaven van Zaventem zorgt voor veel onenigheid tussen de verschillende gewesten. Sinds begin 2017 wil het Brussels gewest haar strengere geluidsnormen laten gelden, maar Vlaanderen heeft daar intussen al twee belangenconflicten tegen ingediend.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , Economie , Brusselse geluidsnormen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni