Opnieuw uitstel over voordracht van Khattabi voor Grondwettelijk Hof

© PhotoNews
| Zakia Khattabi (Ecolo)

De geheime stemming over de voordracht van gewezen Ecolo-covoorzitster Zakia Khattabi tot rechter van het Grondwettelijk Hof is uitgesteld tot de volgende plenaire zitting van de Senaat op 17 januari.

Khattabi, die bij de verkiezingen in mei verkozen raakte in de Kamer, werd door Ecolo voorgedragen om haar partijgenoot Jean-Paul Snappe op te volgen als rechter. Normaal moest de stemming in november plaatsvinden. Toen werd de benoeming officieel uitgesteld om technisch-juridische redenen.

De kans was sowieso klein was dat ze de nodige tweederde van de aanwezigen achter zich zou krijgen. Naast N-VA en Vlaams Belang zouden ook de liberalen tegen de voordracht stemmen. Vrijdag zou een tweede poging ondernomen worden.

Hoewel de liberalen naar verluidt hun tegenstem zouden omzetten in een onthouding om MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez als kersvers informateur niet in verlegenheid te brengen, was de kans nog steeds groot dat Khattabi niet voldoende steun had. Op vraag van Ecolo werd vrijdag dan de stemming andermaal uitgesteld naar de volgende plenaire zitting, op 17 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?