| De gemeenteraad van Brussel-Stad in Brucity.

De verenigde oppositie (MR-Open VLD, PVDA/PTB, Les Engagés-CD&V, N-VA en onafhankelijken) heeft maandagavond de Brusselse gemeenteraad geboycot om te protesteren omdat er te weinig gemeenteraadsleden aanwezig waren. Dat melden de leiders van de verschillende oppositiefracties uit de gemeenteraad.

Volgens raadslid David Weytsman (MR) en Didier Wauters (Les Engagés) is het de zoveelste keer dat er onvoldoende gemeenteraadsleden van de meerderheid aanwezig waren op de gemeenteraad om het quorum te halen. De burgemeester werd maandag gevraagd de zitting uit te stellen, maar dat idee werd door de meerderheid van de baan geschoven, waarop de oppositie de vergadering verliet.

Nadien kon de gemeenteraad wel herstarten nadat er voldoende gemeenteraadsleden van de meerderheid waren opgedaagd, maar omdat er geen vragen waren aan burgemeester of schepenen en de meerderheid ook geen actualiteitsvragen op de agenda had gezet, werd de vergadering alsnog vroegtijdig afgebroken.

De leider van de MR/Open VLD-fractie in de raad, David Weytsman, gaf nadien aan dat hij weldra contact zal opnemen met de regionale overheid over de kwestie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni