Oppositie Jette blijft in december weg uit gemeenteraad

© Google Streetview
| De oppositie zal niet komen opdagen op de volgende gemeenteraad aan het Kardinaal Mercierplein.

De oppositie in Jette blijft weg van de volgende gemeenteraad. Ze protesteren daarmee tegen de halfslachtige aanpak van de meerderheid in het dossier van de niet-betaalde leerkrachten.

Dat schrijft La Libre.

Sommige leerkrachten van de Franstalige gemeentescholen zijn al drie maanden niet uitbetaald. Dat komt omdat de gemeentelijke administratie het formulier Fond112 niet naar de Franstalige gemeenschap heeft gestuurd, van wie ze afhankelijk zijn voor de uitbetaling.

De meerderheid (CDH-Ecolo-MR-onafhankelijken) hebben zich geëngageerd om honderd procent van het salaris van deze leerkrachten uit te betalen, maar daarvoor waren wel meerdere vakbondsacties, zo zegt de oppositie. Daarenboven preciseert de meerderheid niet tegen wanneer ze die lonen zullen uitbetalen.

“Dit is een van de vele slippertjes van een meerderheid aan het einde van z’n mandaat”, zegt gemeenteraadslid Charles-henri Dallemagne aan La Libre.

Ook de negenkoppige PS-SP.A-fractie zal niet komen opdagen op de volgende gemeenteraad op 20 december, zo bevestigt fractieleider Julien Casimir aan BRUZZ. Sara Van Rampelberg van de N-VA zegt wel te zullen gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?