Nadat het op Twitter reacties regende op de 'hoer-uitspraak' van Smet, kwam de kwestie ook aan bod in het Brussels parlement.

De 'hoer-uitspraak' van Pascal Smet (SP.A) leidt ook tijdens de plenaire zitting van het Brussels parlement tot heel wat commotie. Al houdt minister-president Rudi Vervoort (PS), die vrijdagochtend niet mals was voor zijn minister op Twitter, zich nu relatief koest. MR en Ecolo vragen ondertussen het ontslag van Smet, maar staan alleen met die eis.

In het Brussels parlement is nogal wat commotie ontstaan over de uitspraken van Brussels minister Pascal Smet (SP.A). In een interview met politico-journalist Ryan Heath zegde Smet dat hij Brussel vaak vergelijkt met een hoer.

Die uitspraak breekt hem nu zwaar op. Oppositiepartij MR heeft tijdens een interventie in de plenaire zitting van het parlement het ontslag van Smet gevraagd. De uitspraken zijn een minister onwaardig, aldus Vincent De Wolf. Ook Ecolo onderschrijft de vraag naar Smets ontslag.

Volgens De Wolf toont de discussie over Smets uitspraken aan dat de regering-Vervoort enkel nog met haken en ogen aan elkaar hangt. Dat is ook de analyse van Johan Van den Driessche (N-VA). “De ploeg van Vervoort hangt aan elkaar met plak en spuugwerk”.

Voor Bruno De Lille (Groen) is de uitspraak van Smet onaanvaardbaar en pure profilering van de mobiliteitsminister. Van zusterpartij Ecolo kreeg minister-president Rudi Vervoort (PS) een veeg uit de pan omdat zijn reactie op Smet nogal aan de lauwe kant was. Vervoort verweet Smet enkel Brussels Bashing, en repte met geen woord over de blamage aan het adres van vrouwen en sekswerkers, aldus de Franstalige groenen.

"Het is niet de functie die de man maakt, maar de manier waarop hij die uitoefent."

Rudi Vervoort (PS)

'Brussels Bashing'

Aan het begin van de plenaire, die eigenlijk in het teken stond van de begrotingsbesprekingen, nam Brussels minister-president Vervoort (PS) het woord. Dat nadat hij zijn minister vanmorgen al per Twitter tot de orde had geroepen.

Vervoort doet de uitspraken van Smet af een zoveelste geval van Brussels Bashing, met de verzwarende omstandigheid dat de uitspraken afkomstig zijn van een minister zelf. Maar Smet echt veroordelen doet hij niet. Eén zinnetje van Vervoort was wel veelzeggend: "Het is niet de functie die de man maakt, maar de manier waarop hij die uitoefent."

Pascal Smet zelf reageerde bij BRUZZ door te zeggen dat hij spijt had van zijn uitspraken. hij hoopt dat het debat nu opnieuw over Brussel kan gaan, en over de uitdagingen waar deze stad mee kampt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni