Opvangcentrum Porte d'Ulysse krijgt nog enkele dagen respijt

© AM

De bewoners van het opvangcentrum voor vluchtelingen La Porte d'Ulysse in Haren zullen toch pas op 30 september moeten verhuizen. Dat heeft minister van Sociale Zaken en Gezondheid Alain Maron (Ecolo) bevestigd. Donderdag had het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen nog gezegd dat het centrum al komende zondag zou sluiten. Er is dus een week respijt gekomen.

Het respijt is geen uitstel voor de verhuis, want het huurcontract van het gebouw bij eigenaar citydev liep hoe dan ook 30 september af. Nu zou het Burgerplatform wel enkele dagen extra zijn gegund om de logistieke verhuis te regelen. Dat heeft de woordvoerder van minister Alain Maron (Ecolo) bevestigd aan BRUZZ.

Het Burgerplatform had donderdag gezegd dat zij komende zondag al moesten beginnen met het afbreken van de douches en sanitair.

Citydev.brussels, de eigenaar van het gebouw, laat intussen weten dat er in hun eigen patrimonium geen geschikt alternatief is gevonden voor La Porte d'Ulysse. Uit politieke hoek komt voorlopig nog geen oplossing naar voren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?