Overleg politiebonden en minister Verlinden gaat woensdag voort

© Belgaimage
| Annelies Verlinden (CD&V), federaal minister van Binnenlandse Zaken in de regering De Croo.

 De politievakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hebben dinsdag opnieuw rond de tafel gezeten voor sectoraal overleg. Volgens de minister verlopen de gesprekken in een constructieve sfeer. Ze worden woensdag voortgezet. Eventuele politieacties blijven opgeschort zolang de gesprekken lopen, zegt ACV-vakbondsman Joery Dehaes.
 

De minister legde vorige week een voorstel op de onderhandelingstafel, dat ze dinsdag naar eigen zeggen extra toelichtte. "Zo werd vandaag voor het eerst gesproken over de specifieke loonsverhoging voor de verschillende loonschalen, binnen de voorgestelde enveloppe."

"We hebben een aantal opmerkingen geformuleerd" op het voorstel van de minister, zegt ACV'er Dehaes. "We blijven ook hameren op een aantal zaken." Zo blijven de vakbonden bezorgd over de financiering. Een eerste enveloppe van 75 miljoen euro is wel gegarandeerd, maar over een tweede moet nog overlegd moet worden met de steden en gemeenten. Dat overleg zou pas in 2024 opgestart worden, wat voor Dehaes te laat is.

Het overleg wordt woensdag vanaf 10 uur voortgezet.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?