Parket onderzoekt fraude met volmachten in Schaarbeek

© PhotoNews

Het Brussels parket is een opsporingsonderzoek gestart voor poging tot fraude met volmachten bij de Schaarbeekse gemeenteraadsverkiezingen. Een Schaarbeeks gemeenteraadslid voor PS zou betrokken zijn bij de zaak.

Eind september had de gemeente Schaarbeek klacht ingediend bij het parket, tegen onbekenden. Een man wilde namelijk tientallen volmachten laten goedkeuren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het parket van Brussel start nu een opsporingsonderzoek, zo meldt RTBF en bevestigt het parket aan BRUZZ.

In Schaarbeek gaat het minstens om 50 aanvragen zonder geldig bewijsstuk. De betrokken personen bleken allemaal met het zelfde reisbureau op reis te zijn op het moment van de verkiezingen, maar zonder geldig betalingsbewijs.

Bovendien zou een Schaarbeeks gemeenteraadslid voor PS betrokken zijn bij de zaak. Nadat de volmachten een eerste keer geweigerd werden, zou het gemeenteraadslid de administratie gebeld hebben, met de boodschap de regels nog eens na te lezen. Of dat gemeenteraadslid nu verhoord wordt in het opsporingsonderzoek is nog niet duidelijk.

Een opsporingsonderzoek is overigens niet hetzelfde als een gerechtelijk onderzoek. In dit geval komt er nog geen onderzoeksrechter aan te pas. Een opsporingsonderzoek kan wel leiden tot een gerechtelijk onderzoek of dagvaarding.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?