Partijsecretariaat N-VA in Brussel beklad

© Belga - BRUZZ
10/07/2020

Het hoofdkwartier van de N-VA in Brussel is donderdagnacht vermoedelijk beklad door feministische militanten. Dat meldt de partij op Twitter. De activisten wilden daarmee onder meer protesteren tegen het uitstel van de stemming over de uitbreiding van het recht op abortus. "Wij laten ons niet intimideren door vandalisme," reageert de partij.

"Mijn lichaam, mijn recht," staat er vandaag te lezen op de ramen van het hoofdkwartier van de N-VA in de Koningsstraat in Brussel. "Tu nous paternalise, on te les brise”.

Met de graffiti protesteren de activisten tegen het wetsvoorstel waarmee Kamerleden Valerie Van Peel (N-VA) en John Crombez (sp.a) baby's die in een problematische gezinssituatie geboren worden, willen beschermen, maar ook tegen het uitstel van de wettekst die het recht op abortus uitbreidt. Dat uitstel kwam er met steun van de N-VA.

Een meerderheid van socialisten, liberalen, groenen, PVDA en DéFI wil abortus immers volledig uit de strafwet halen, en wil de termijn van twaalf naar achttien weken verlengen. Daarbovenop wil ze de verplichte bedenktijd inkorten, en stelt ze strafsancties voor voor wie abortus wil verhinderen.

De N-VA, CD&V en Vlaams Belang tonen zich evenwel tegenstanders van dat plan. De N-VA vroeg daarom advies over het wetsvoorstel aan de Raad van State, waardoor de beslissing uitgesteld werd. Een ingreep die niet door iedereen geapprecieerd wordt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , N-VA , abortus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni