De feministische beweging 'Collecti.e.f 8 maars' en haar aanhangsters hebben zondag aan Brussel-Centraal actie gevoerd met de boodschap om het recht op abortus veilig en legaal te houden. Volgens de politie waren er 120 deelneemsters. Tegelijkertijd betoogden zo'n 500 mensen in een 'mars voor het leven'.

De aanwezige vrouwen zien de 'mars voor het leven' als een fundamenteel gevaar voor vrouwen of personen die zich herkennen in de vrouwelijke identiteit die vaak gepaard gaat met seksisme, homofobie en de inperking van vrijheden, zoals het recht op abortus. Dat recht moet voor de feministen absoluut gevrijwaard worden en bovendien gratis en veilig blijven. "Mijn lichaam mijn keuze mijn vrijheid", luidt de slogan

Het 'Collecti.e.f 8 maars' weigert elke vorm van controle over het vrouwelijk lichaam, eist dat abortus uit het strafwetboek wordt gehaald zonder enige voorwaarden of beperking en wil dat contraceptiemiddelen gratis worden.

Tegelijkertijd vertrokken 500 mensen vanop het Poelaertplein in een 'mars voor het leven'. Volgens de organisatoren waren ze met 2000. "Het doel van de mars is om publiekelijk het recht op leven te verdedigen van alle slachtoffers van abortussen, euthanasie en alle praktijken die het menselijk leven schaden of verhandelen", klinkt het.

De 'mars voor het leven' vond voor de tiende keer plaats in Brussel. Beide betogingen verliepen rustig, laat de Brusselse politie weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , abortus , pro life , feminisme

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni