Pascale Peraita geeft haar mandaten niet aan

© PhotoNews
| De voormalige OCMW-voorzitster Pascale Peraita is niet in orde met de wettelijk verplichte aangifte van haar mandaten.

Acht Brusselse politici en ambtenaren hebben dit jaar hun mandaten niet aangegeven. Onder hen een opvallende naam: die van voormalig OCMW-voorzitster Pascale Peraita. Dat blijkt uit de analyse van Cumuleo nadat het Staatsblad de aangiftes voor het jaar 2017 publiceerde.

Het Belgisch Staatsblad maakte dinsdag de aangegeven mandaten bekend van alle politici en ambtenaren in ons land. Zij zijn immers bij wet verplicht om al hun bezoldigde en onbezoldigde mandaten aan te geven. De mandatarissen moeten daar eveneens een vermogensaangifte aan toevoegen, ook al wordt die niet vrijgegeven.

Aan de publicatie wordt daarnaast een lijst toegevoegd met mandatarissen die in gebreke blijven. Uit die gegevens blijkt nu dat er acht Brusselaars niet in orde zijn met hun aangifte van vorig jaar, zo stelt Cumuleo in een persbericht. Onder hen ook Pascale Peraita, voormalig OCMW-voorzitter van de stad Brussel. Na de schandalen bij daklozenorganisatie Samusocial vorig jaar werd zij aan de kant geschoven en verloor ze zelfs haar partijlidkaart van de PS. Desondanks was zij nog steeds verplicht hiervan aangifte te doen.

Voornamelijk gemeentepolitici

De andere Brusselse namen zijn minder bekend. Wel prijkt de Schaarbeekse Sophie Berlaimont voor het eerst op de lijst. Zij is adjunct-kabinetschef in de regering van de Franstalige gemeenschap. Daarnaast komen ook de namen van de gemeentelijke politici Karin Bouko (PS) uit Evere, Burim Demiri (Défi) uit Schaarbeek en Mohamed El Abboubi (MR) uit Molenbeek voor.

In totaal stuurden 145 Belgische mandatarissen hun mandaten dit jaar niet door naar het Rekenhof, onder wie vooral minder gekende gemeentepolitici. Dit zijn er 21 meer dan vorig jaar. Cumuleo stelde ook 72 inbreuken vast op de aangifte van de vermogens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?