Prins Laurent verschijnt zelf niet in Parlement

© Twitter
| Prins Laurent postte een foto van zijn ontmoeting met het Chinese leger op Twitter. Dat kreeg een staartje van zo'n 46.000 euro.

Prins Laurent zal zich woensdag in de Kamer niet zelf verdedigen tegen de inhouding van zijn dotatie. "Het is zelfs mogelijk dat de vergadering niet plaatsvindt", zegt zijn advocaat Laurent Arnauts. De regering zou hem nog steeds niet het volledige dossier bezorgd hebben.

"De vraag over zijn aanwezigheid is in mijn ogen niet essentieel", zegt de advocaat van de prins. "Ik denk zelfs dat het mogelijk is dat de vergadering niet plaatsvindt. We hebben het volledige dossier nog niet ontvangen van de regering. Het lijkt me daarom moeilijk om de verdediging en de hoorzitting in twee dagen voor te bereiden."

Prins Laurent of zijn advocaat kunnen op woensdagochtend 21 maart hun standpunt over de mogelijke inhouding van een deel van zijn dotatie publiek uiteenzetten. Dat besliste de ad hoc commissie op 8 maart. Die commissie moet zich over de inhouding buigen.

De prins riskeert 15 procent van zijn dotatie kwijt te spelen omdat hij zonder toestemming van de regering in legeruniform aanwezig was op de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger op de Chinese ambassade.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?