PS Schaarbeek wil Clerfayt weg als voorzitter gemeenteraad

© Google Maps
| Het gemeentehuis van Schaarbeek

De PS wil dat de gemeenteraad van Schaarbeek anders verloopt. Een doorn in het oog is het voorzitterschap van burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) De oppositiepartij heeft een motie ingediend om de werking te veranderen.

Volgens de Schaarbeekse socialisten moet de gemeenteraad in de toekomst anders werken. De burgemeester mag de raad niet langer voorzitten, de spreektijd voor burgers moet verlengd worden en de gemeenteraad moet dringend gefilmd worden zodat burgers kunnen meevolgen. De PS wil ook dat elke partij een lokaal ter beschikking krijgt van de gemeente, om burgers te kunnen ontvangen.

De Schaarbeekse PS heeft negen zetels in de gemeenteraad en zetelt al jaren in de oppositie. De gemeente zelf wordt bestuurd door een coalitie van Défi, die met Bernard Clerfayt de burgemeester levert, samen met Open VLD en Ecolo-Groen.

Een werkgroep met verschillende politieke groepen, zowel van de meerderheid als de oppositie, zit nu samen om na te denken over een nieuw gemeenteraadsreglement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?