© Peter Mertens via Twitter | Brussels volksvertegenwoordiger Maria Vindevoghel naast partijboegbeelden Raoul Hedebouw en Peter Mertens

PVDA betoogt met 5.500 deelnemers 'voor andere politiek'

KVDP
© BRUZZ
01/03/2020

Zondagmiddag is 'de Grote Colère', een mars georganiseerd door de PVDA, door Brussel getrokken. De politie telde 5.500 deelnemers, volgens de PVDA waren er 10.000 deelnemers.

De PVDA organiseerde de mars "om voor een andere politiek" onder de noemer de "Grote Colère". “Ons probleem is dat we geregeerd worden door een wereldvreemde laag van politici die steeds arroganter te werk gaat", zei partijvoorzitter Peter Mertens tijdens de mars.

"Politici die ons komen zeggen dat ze te goed zijn om met een Toyota ‘Corollo’ rond te rijden of met de bus te gaan. Maar ondertussen wel een stadstol in Brussel willen invoeren, en dure LEZ-zones in de andere steden. Dat is wat er rot is in ons land."

Als het van Mertens afhangt, mogen er gerust nieuwe verkiezingen gehouden worden. Mertens: "Wij hebben samen de vorige verkiezingen gewonnen, wij zullen samen ook de volgende verkiezingen winnen. Wij weten: verandering vergt moed. Wij zullen samen voor die verandering zorgen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, PTB*PVDA , PVDA, PTB-PVDA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie