| Aankondiging van de demonstratie op de Facebookpagina van PTB

PVDA demonstreert zondag tegen kilometerheffing

RF
© BRUZZ
15/05/2021

Oppositiepartij PVDA/PTB organiseert zondag een demonstratie tegen de kilometerheffing. Met een dertigtal gocarts zullen ze betogen voor het hoofdkantoor van PS en het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Zondag organiseert de Brusselse afdeling van de PVDA/PTB een demonstratie in Brussel tegen de kilometerheffing. Dat valt te lezen op de Facebookpagina van onder meer de Ukkelse afdeling.

Om elf uur start de stoet op het Albertinaplein. Met een dertigtal gocarts willen ze uiteindelijk voor het hoofdkantoor van PS en voor het kabinet van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt belanden.

"Uit het rapport blijkt dat de kilometerheffing de Brusselaars vijftig miljoen euro meer zal kosten dan de huidige wegenbelasting”, zegt PVDA-parlementslid Youssef Handichi tegen de krant La Dernière Heure. "En automobilisten zullen manieren vinden om de belasting te ontwijken. We moeten vooral efficiënt en betaalbaar openbaar vervoer creëren."

Met deze actie hoopt de oppositiepartij de regering te overtuigen om de kilometerheffing af te schaffen. "De regering straft hiermee degenen die geen andere keuze hebben dan naar het werk te rijden bij gebrek aan betaalbare alternatieven", sluit Handichi af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni