PVDA: ‘Geen ambitie voor sociale woningen’

© KH
| Mathilde El Bakri (PVDA)

De PVDA vindt dat de nieuwe meerderheid veel te weinig inspanningen doet op het vlak van sociale huisvesting. “De Stad heeft hefbomen maar gebruikt ze niet.”

Uiterst links is sinds de gemeenteraadsverkiezingen de tweede oppositiepartij in de Stad Brussel, na de liberalen. PVDA toonde zich opgetogen over enkele aspecten van het bestuursakkoord, onder meer als het over de gratis maaltijden in de kleuterschool en een proefproject met arbeidstijdverkorting dat de Stad wil uitproberen.

Op het vlak van sociale huisvesting is PVDA dan weer teleurgesteld. Het meerderheidsakkoord zegt immers niet hoeveel nieuwe sociale woningen er zullen bijkomen. “De Stad doet alsof ze zelf geen nieuwe sociale woningen kan bouwen omdat dat een gewestbevoegdheid is, maar dat is niet zo,” zei fractieleider Mathilde El Bakri.

Waar blijft immersie?

Bruno Bauwens hekelde dan weer het gebrek aan ambitie over onderwijs. “De Stad praat nu al jaren over immersie-onderwijs, maar er is nog steeds geen enkele immersieschool van de Stad Brussel.”

Het gemeenteraadslid van PVDA vindt dat de lat inzake schoolse achterstand veel hoger mag. “Een erg groot deel van de Brusselse kinderen heeft minstens twee jaar achterstand. Dàt aandeel drastisch verkleinen zou een centrale doelstelling moeten zijn. In de plaats herhaalt schepen Hariche gewoon grotendeels haar programma van de vorige legislatuur.”

Ook het mobiliteitsprogramma van Groen-schepen Bart Dhondt overtuigt Bauwens nog niet. “Ik zie geen pleidooi voor gratis openbaar vervoer. En ook voor de fiets mag het veel meer en duidelijker zijn.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?