| Mathilde El Bakri (PVDA)

PVDA verliest drie gemeenteraadsleden in Stad Brussel

© Belga
27/04/2019

Drie PVDA-gemeenteraadsleden in de Stad Brussel zullen vanaf maandag als onafhankelijke zetelen. Dat bevestigt fractieleider Mathilde El Bakri. Volgens haar respecteren de drie gemeenteraadsleden hun engagementen tegenover de partij niet.

Vanaf maandag zullen Zahour Loulaji, Abdelmajid Tahiri en Salid Talbi als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad van Brussel-Stad. Dat bevestigt fractieleider Mathilde El Bakri aan Le Soir. Volgens El Bakri zijn de drie gemeenteraadsleden teleurgesteld omdat ze geen plek op de lijst voor de gewestelijke verkiezingen hebben gekregen.

Daarnaast respecteren ze volgens de fractieleider hun engagementen tegenover de partij niet. Zo zouden ze hun presentiegeld, 300 euro per maand, niet op de bankrekening van de partij storten. Een van de drie gemeenteraadsleden was afwezig tijdens drie van de laatste vier zittingen, benadrukt El Bakri.

Vanaf maandag zal PVDA-PTB nog drie gemeenteraadsleden tellen in de Stad Brussel. Naast El Bakri zetelen Riet Dhont en Bruno Bauwens in de gemeenteraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , PTB , PTB*PVDA , PTB-PVDA , PVDA

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni