Raad van de VGC duidt Els Rochette aan als nieuwe voorzitter

SVG
© BRUZZ
12/12/2023
Updated: 12/12/2023 11.31u

Els Rochette (Vooruit.brussels) is de nieuwe voorzitter van de Raad van de VGC, het miniparlement van de Nederlandstalige Brusselaars. Ze wil er de komende zes maanden zijn voor de hele raad, “meerderheid en oppositie.”

De stoelendans komt er nadat Fouad Ahidar uit Vooruit is gestapt en geen deel meer uitmaakt van de socialistische fractie (voorheen one.brussels-Vooruit). Ahidar was sinds 2019 voorzitter van de Raad van de VGC.

Raadslid Els Rochette (Vooruit.brussels) werd, zonder bezwaar, benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van de VGC. Raadslid Pascal Smet (Vooruit.brussels) is voortaan fractievoorzitter. Ook de samenstelling van de commissies van de Raad is herschikt.

Rochette bedankte Fouad Ahidar voor zijn voorbije voorzitterschap. Ze beseft dat de tijd kort is om nog veel te realiseren, zes maand voor de verkiezingen, maar ze benadrukte dat ze er wil zijn voor de hele raad, “zowel de meerderheid als de oppositie.”

Fouad Ahidar zal nu een eenmansfractie vormen, onder de naam Fouad Ahidar. Het is nu afwachten hoe hij zich zal positioneren, en of hij de meerderheid nog zal steunen.

De meerderheid in de Nederlandstalige taalgroep in het Brussels parlement van Groen, Open VLD en Vooruit telt nu 9 leden op 17, een erg krappe meerderheid dus.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni