'Vooruit kan Fouad Ahidar nog vervangen als voorzitter van de VGC-Raad'

LV
04/12/2023

Brussels parlementslid Fouad Ahidar verlaat Vooruit. Volgens Steven Van Garsse, politiek analist bij BRUZZ, kan dat hem ook zijn functie als voorzitter van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) kosten.

"Er was al langer onenigheid tussen Fouad Ahidar en zijn voormalige partij Vooruit, onder meer over het verbod op onverdoofd slachten en de uitspraken van Conner Rousseau (Vooruit) over Molenbeek, maar die werd altijd binnenskamers gehouden," vertelt Van Garsse.

"Uit onvrede met hoe de verkiezingslijst wordt opgesteld, stapt hij nu op." Ahidar zou als lijstduwer op de lijst komen. "Niet echt een prominente plek dus, terwijl hij een hogere plaats wilde uit respect voor zijn parlementair werk."

Schadelijk voor Vooruit

Na de aankondiging van zijn vertrek bekritiseerde Ans Persoons Ahidar op X omdat hij gemotiveerd zou zijn door postjes en niet door inhoud. "Zijn exit uit de partij verloopt niet geheel sereen. Hij kondigde ook al aan dat hij zou opkomen met een eigen lijst en dat zou een impact kunnen hebben op het electoraat in Nederlandstalig Brussel, waar enkele honderden stemmen al de doorslag kunnen geven," besluit Van Garsse.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni