Reactie Vlaams Belang op regeerakkoord: 'Opgewarmde kost'

Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) en Gilles Verstraeten (N-VA) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019 Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) en Gilles Verstraeten (N-VA) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) en Gilles Verstraeten (N-VA) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019.
© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) en Gilles Verstraeten (N-VA) bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019.

Voor het Vlaams Belang borduurt het Brusselse regeerakkoord rustig voort op het beleid van de voorbije jaren en wordt enkel her en der wat aan aankondigingspolitiek gedaan: "Dit regeerakkoord is uiteindelijk niets anders dan de gebakken linkse lucht die al vele jaren lang de leefbaarheid in Brussel ondergraaft op de vlakken waar het er echt toe doet".

Brussels parlementslid Dominiek Lootens hecht weinig geloof aan de aangekondigde 15.000 nieuwe sociale woningen, terwijl concrete doelstellingen ontbreken in het engagement om de fietsinfrastructuur verder uit te breiden en de uitbreiding van het busnet reeds vorige legislatuur was vooropgesteld.

"Her en der worden ook gemeenschapsmateries waarvoor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet bevoegd is opgenomen in het regeerakkoord", aldus Vlaams Belang. Lootens belooft er scherp op te zullen toezien dat er in de praktijk niet bevoegdheidsoverschrijdend wordt gewerkt. "Vooral inzake onderwijs leert ons de praktijk dat wat de Vlaamse Gemeenschap zelf doet, ook beter is gedaan", stelt hij.

Voorts wordt niet gesproken over wat op de Vlaamse verlanglijst staat, zoals de toepassing van de taalwetgeving of de fusie van de zes Brusselse politiezones, "nochtans een absolute voorwaarde om tot een ge├»ntegreerd en effici├źnt veiligheidsbeleid in Brussel te komen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?