Verwachtingen regeerakkoord: 'Meer van hetzelfde PS-beleid'

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 17 juli 2019
Updated: 17-07-2019 - 15:07

De vorming van een Brusselse regering is bijna rond, er is een inhoudelijk akkoord. BRUZZ verzamelt de reacties op de - voorlopig enkel gelekte - plannen van de regering voor de komende vijf jaar.

Bij de Vlaams-nationalistische partij N-VA verwachten ze weinig van de toekomstige regering. "We hebben echte hervormingen nodig in Brussel en die gaan er niet komen, vrees ik," zegt parlementslid Cieltje Van Achter. "Het wordt meer van hetzelfde PS-beleid."

Jan De Brabanter - Secretaris Generaal Beci

Jan De Brabanter

Bij de Brusselse ondernemersorganisatie BECI klinkt teleurstelling over de prioriteiten. "Er lijkt weinig aandacht te zijn voor economische maatregelen," zegt Jan Debrabanter. "Wij willen een inzet voor tewerkstelling en investeringen. Brussel moet meer ambitie tonen."

Vincent De Wolf - oppositiepartij MR

Vincent De Wolf van MR is teleurgesteld dat zijn partij er niet bij is, ondanks de pogingen van zusterpartij Open VLD om hen erbij te krijgen. "Het is al meer dan 25 jaar dat de socialisten alles beheersen, en het gaat steeds slechter en slechter."

Paul Palsterman - vakbond ACV

De vakbond ACV verwacht meer aandacht voor sociale kwesties. Het sociaal beleid moet ook efficiënter worden. "Wij willen één minister voor werk, opleiding en sociale zaken," zegt Paul Palsterman van de vakbond. "Nu heb je voor sommige beslissingen soms vier handtekeningen nodig."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?