Nadine Van Lysebetten (N-VA).

Relletje N-VA: ‘Johan Van den Driessche is zelf cumulard’

JP
© BRUZZ
01/09/2018
Updated: 01/09/2018 19.12u

Johan Van den Driessche (N-VA) ligt onder vuur in eigen rangen omwille van zijn vele mandaten. “De N-VA heeft terecht kritiek op de PS omwille van de talrijke mandaten maar onze Brusselse fractieleider hoort zelf bij de grootste cumulards van Brussel.” Dat zegt ontslagnemend fractieleider bij de N-VA in Anderlecht.

Nadine Van Lysebetten, fractieleider bij de N-VA in Anderlecht, laat zich kritisch uit over Johan Van den Driessche. Hij is in Brussel gemeenteraadslid en parlementslid, en heeft 18 mandaten, waarvan 5 betaald, zo bleek eerder deze week uit een top tien van cumulards van BRUZZ. Naast zijn politieke verantwoordelijkheden heeft hij onder andere een functie als bestuurder van de Brusselse Zwem- en Badinrichtingen en is hij voorzitter van de raad van bestuur van energiebedrijf Prometheus.

“De kracht van verandering? N-VA fractieleider in het Brussels parlement Johan Van den Driessche staat in de top 10 van grootste cumulards in Brussel, naast collega’s van PS. Nou moe! You could have fooled me. And you did, but not any more!” tweet Nadine Van Lysebetten, die laat weten dat ze ontslag neemt uit de partij omdat ze niet achter de manier van werken van de N-VA staat.

"Ik vind het spijtig dat iemand die niet akkoord gaat met de lijstvorming en blijkbaar niet kan verkroppen wat er gebeurd is, zich zo gedraagt," reageert Johan Van den Driessche. Van Lysebetten zou, vanwege een interne aangelegenheid waar beiden zich nu niet over uit willen laten, geschorst zijn.

"Bovendien wil ik benadrukken dat ik vier betaalde mandaten heb, waarvan drie direct verband houden met mijn politieke werk," gaat Van den Driessche verder. Enkel zijn post als voorzitter van de raad van bestuur van energiebedrijf Prometheus is er één in de privésector.

Van Lysebetten, die met 700 voorkeurssstemmen vier jaar fractieleider was in Anderlecht, gaat de rest van de legislatuur als onafhankelijk gemeenteraadslid verder en zal zich tijdens de eerstvolgende gemeenteraad op 21 september nader uitspreken over de breuk tussen haar en de N-VA. Na de gemeenteraadsverkiezingen sluit ze niet uit dat ze op de lijst van een andere partij opkomt. “Ik doe graag aan politiek, in Anderlecht of daar buiten. Alleen de N-VA is niet de partij voor mij.”

Lijsttrekker Gilles Verstraeten presenteerde vrijdag de kandidaten van zijn lijst. Nadine Van Lysebetten staat daar alvast niet op.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Politiek , Nadine Van Lysebetten , Johan Van den Driessche , N-VA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni