Rudi Vervoort wil kilometerheffing bespreken op volgend Overlegcomité

© PhotoNews

Brussels minister-president Rudi Vervoort heeft gevraagd dat de slimme kilometerheffing zou worden besproken tijdens de volgende vergadering van het Overlegcomité op 18 december. Dat werd dinsdag op zijn kabinet vernomen.

Zoals bekend wil de Brusselse regering overleg opstarten met Vlaanderen en Wallonië over SmartMove, waarover de regering afgelopen donderdag een akkoord bereikte. Beide andere gewesten hebben negatief gereageerd op de Brusselse plannen. De slimme kilometerheffing wordt voor de Brusselse autobezitters immers gecompenseerd door de afschaffing van de verkeersbelasting en de BIV, terwijl dat voor Vlaamse of Waalse pendelaars niet het geval is.

In het Overlegcomité zijn alle regeringen van ons land vertegenwoordigd. Minister-president Vervoort heeft gevraagd het thema op de agenda van de volgende vergadering in te schrijven.

Slimme kilometerheffing

De Brusselse regering wil in 2022 een slimme kilometerheffing invoeren voor autobestuurders. Slaagt Brussel er zo in om de files in en rond de stad te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?