Schaarbeekse schepen Vanhalewyn krijgt doodsbedreigingen

© Ecolo-Groen
| Vincent Vanhalewyn, eerste schepen van Schaarbeek voor Ecolo-Groen.

Een inwoner van Schaarbeek heeft in een brief gedreigd om schepen Vincent Vanhalewyn (Ecolo) te onthoofden, uit protest tegen het schrappen van parkeerplaatsen. Het gaat niet om anonieme doodsbedreigingen, want de bewoner heeft de brief persoonlijk ondertekend. Vanhalewyn heeft een klacht ingediend.

Volgens de briefstuurder had Vanhalewyn tientallen parkeerplaatsen geschrapt. In de brief stond dat de Schaarbekenaar de schepen pijn ging doen, "très très très mal". Dat schrijft de Franstalige openbare omroep RTBF op haar website. In de brief dreigt de man of vrouw ook de schepen te onthoofden als de situatie niet verandert.

Vanhalewyn heeft onmiddellijk klacht ingediend. De dreigbrief is niet anoniem, de auteur heeft de brief ondertekend. De auteur zal gevraagd worden zijn of haar excuses te presenteren. Doet de Schaarbekenaar dat niet, dan treedt de gemeente Schaarbeek haar schepen bij en gaat ze ook klacht indienen in naam van de gemeente.

Vincent Vanhalewyn wilde niet reageren, maar volgens de RTBF gaat hij "heel sereen" om met de situatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?