Schepen Hellings: 'Onethisch dat Close toetreedt tot raad van bestuur van Anderlecht’

© PhotoNews
| College van burgemeester en schepenen van Brussel-Stad met Benoït Hellings (Ecolo), burgemeester Philippe Close (PS) en Faouzia Hariche (PS).
Updated: 16-01-2020 - 12:24

Eerste schepen van Brussel-Stad Benoit Hellings (Ecolo-Groen), die ook bevoegd is voor Sport, vindt het niet kunnen dat burgemeester Philippe Close (PS) deel gaat uitmaken van de raad van bestuur van voetbalclub Anderlecht. “Dat ruikt naar belangenvermenging en is niet in overeenstemming met de ethische richtlijnen van het meerderheidsakkoord.”

De kritiek op de beslissing van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) om te gaan zetelen in de raad van bestuur van voetbalclub Anderlecht komt nu ook van zijn eigen meerderheid. Eerste schepen Benoit Hellings (Ecolo-Groen), die ook het sportbeleid van de stad uittekent, stelt zich duidelijke vragen bij de toetreding van Close.

“Ik betreur zijn beslissing om twee redenen. Het is in strijd met de ethische richtlijnen en de decumulregeling die zijn opgenomen in het meerderheidsakkoord. Het wekt de schijn van belangenvermenging en doet het idee ontstaan dat we terugkomen op het idee om van het Koning Boudewijnstadion geen thuisbasis te maken van een Brusselse voetbalclub”, zegt hij aan Le Soir.

Fabian Maingain (Défi): 'Voor mij is er geen conflict'

Ook schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) heeft zich na de bijeenkomst van het schepencollege deze voormiddag uitgesproken over de zaak. "Ik vertrouw erop dat hij in alle voorzichtigheid te werk gaat. Hij doet dit als natuurlijk persoon in zijn vrije tijd. Dus voor mij is er geen conflict".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?