Sint-Lambrechts-Woluwe stapt naar Raad van State over taalrel gemeenteblad

© PhotoNews
| Olivier Maingain (Défi) burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Olivier Maingain (Défi), burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, stapt naar de Raad van State om de gewestelijke sanctie aan te vechten die hij kreeg omdat het gemeenteblad niet tweetalig is. Het Gewest schrapte de subsidie die het blad financiert.

Volgens burgemeester Olivier Maingain zijn zijn twee gemeentebladen niet in strijd met de taalwet. Sint-Lambrechts-Woluwe is de enige Brusselse gemeente die haar gemeenteblad in twee exemplaren laat drukken, een in het Nederlands en een in het Frans. Dat is tegen de taalregels van het Gewest, die stellen dat elke officiële communicatie integraal tweetalig moet zijn.

Daarop besliste Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) om de gewestelijke subsidie voor dat gemeenteblad te schrappen. Sint-Lambrechts-Woluwe moet nu zelf de kosten voor het blad dragen, zo'n 174.000 euro. Maingain is het daar niet mee eens en stapt nu naar de Raad van State om de sanctie aan te vechten.

Volgens Maingain is de informatie in beide bladen identiek en gaat het gewoon om een besparingsoperatie, omdat er minder Nederlandstaligen een gemeenteblad aanvragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?