Stad Brussel keert dubbele vergoeding uit aan kabinetschef

© Natasha Palazzo - Flickr CC
| Het OCMW in de Marollen.

De kabinetschef van het Brusselse OCMW heeft een voltijds contract bij het OCMW, maar krijgt daarbovenop een vergoeding als adviseur voor burgemeester Philippe Close (PS). Ze wordt dus tweemaal verloond door dezelfde werkgever, voor een totaal van 1,3 FTE. Volgens de MR is dat in strijd met de belofte van het Brussels gemeentebestuur om transparant te zijn.

Het nieuws over de OCMW-werkneemster verscheen afgelopen weekend in L’Echo. Het gaat over Morgan Lobjois, de kabinetschef van OCMW-voorzitster Karine Lalieux (PS). Daarnaast heeft ze een contract van 3/10e bij het kabinet van burgemeester Close, om aan gezamenlijke projecten van de stad en het OCMW te werken.

Bovendien mag Lobjois haar bedrijfswagen behouden uit haar vorige functie als kabinetschef van burgemeester Close (tijdens de vorige legislatuur, red.). Die kost nu maandelijks 630,98 euro aan het OCMW, schrijft L’Echo. “Haar voorganger had nooit een bedrijfswagen van het OCMW”, zegt gemeenteraadslid David Weytsman (MR) aan BRUZZ.

Kadaster

Weytsman vraagt nu een overzicht van het aantal personeelsleden van het OCMW Brussel die er een tweede contract bij het stadsbestuur op nahouden, een kadaster van de dubbele functies. Burgemeester Close antwoordde hem tijdens de gemeenteraad dat deze beslissing genomen is in het geval van Lobjois omdat zij erg hard werkt. De situatie zou wel geregulariseerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?